2 adet tavuk göğsü
1 fincan un
2 adet yumurta
4-5 adet taze soğan
4-5 adet yaprak roka
2-3 adet köz biber
1 çay kaşığı zencafil tozu
Maydonoz-dereotu- nane
1 bağ semizotu
1 kase yoğurt
1 kase mısır
Tuz - karabiber – sıvıyağ
YAPILIŞI
Tavuk göğüs etlerini haşlayın. Tane karabiber, defne yaprağı ve maydonoz sapını tavuk göğsü etlerini haşladığımız suda haşlayın. Tavukları ince ince didikleyin daha sonra aynı şekilde közlenmiş biberleri ince ince kıyın ve hepsini derin bir kaba koyun. İçin ince ince kıyılmış taze soğanı 4-5 yaprak rokayı, dereotunu, taze naneyi, maydonozu, taze kekiği ve 3-4 diş sarımsağı katın. 1 çay kaşığı zencefil tozu karabiber ve çok az miktarda tuz (baharatların kullanılması yemeğin tadı açısından önemli).
Hepsi karıştırılır. 2 yumurta 3 kaşığı unla bütün malzemeler karıştırılır ve son olarak 1 yemek kaşığı zeytin yağı karışımın içine konulur . Fırın tepsisine yerleştirilmiş yağlı kağıda bir yemek kaşığı yardımıyla köfte büyüklüğünde tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 250 derece fırına konulup pişirilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !