1 kilo çeç yani şalgam sapı
1 kase yeşil mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Fındık yağı
Tuz
Yapılışı: Düdüklü tencereye yerleştirilen kuzu eti, küp şeklinde doğranmış kuru soğan, tereyağı, fındık yağı ve tuzla bir süre kavrulur. Üzerine eklenen 2 yemek kaşığı domates salçasıyla da bir süre daha kavrulduktan sonra pul biber ve bolca su eklenerek 15 dakika pişirilir. Çeç olarak bilinen şalgamın sapları küçük küçük doğrandıktan sonra bol suyla yıkanıp haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu iyice süzülen çeç, pişen etlere eklenir. Bir gece önceden soğuk suda bekletilmiş yeşil mercimek ve 1 çay bardağı pilavlık bulgur da diğer malzemelere eklendikten sonra 20-25 dakika daha pişmeye bırakılır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !